Program ranog učenja engleskog jezika

Od pedagoške godine 2009/2010. U ponudi obogaćenih programa je rano učenje engleskog jezika. Razvijanjem senzibilnosti za strani jezik utječe se na cjelokupni razvoj djeteta, naročito njegove govorne sposobnosti i percepciju. Odgajateljice sa višegodišnjim iskustvom u radu s predškolskom djecom, te položenim stupnjem B2 engleskog jezika kroz različite poznate metode i situacijske pristupe potiču djecu na aktivno učenje engleskog jezika i motiviraju ih na stjecanje novih znanja i vještina.

Pri izradi ovog programa rukovodili smo se temeljnim dokumentom „Programsko usmjerenje odgoja i obrazovanja djece predškolske dobi“ te pozitivnim primjerima iz prakse koji uključuje rano učenje stranog jezika. U tom smislu, rad s djecom je u skladu s djetetovim razvojnim mogućnostima i potrebama, uz uvažavanje principa postupnosti i sistematičnosti, a cjelokupni se razvoj djeteta potiče kroz oblikovanje materijalne sredine, primjerene sadržaje, metode i oblike rada.

 

 

…ŠTO O PROGRAMU KAŽU DJECA?

Ivona: „Volim igru „Bit by bit“. Volim engleski jer možemo puno stvari na engleskom naučiti. Engleski se govori u Engleskoj i Irskoj. U Irskoj se slavi dan Sv. Patrika, a u Engleskoj živi kraljica Elizabeta.

Ivan: „Volim pantomimu, I love english, snap… Ne znam baš govoriti, ali znam odgovoriti i pjesme i igre na engleskom.

Viktor: „Iz Engleske volim autobus na kat i stare aute. U Londonu ima double buseva, dvorca – u njemu živi kraljica Elizabeta, vojnici čuvaju kraljicu. Ima i most koji se diže i spušta, on po noći svijetli da se brodovi ne bi zabili. Big ben je divovski, a kotač se zove „London eye“, on se vrti da djecu zabavlja. Sjedneš i onda gledaš grad, puštaju vatromet kraj Big Bena. Kraljica Elizabeta ima sjajnu krunu i zlatnu odjeću. U Irskoj se slavi dan Sv. Patrika i obučeni su u zeleno i sve je zeleno – hrana, piće, odjeća i Sv. Patrik. Sv. Patrik je bacio zmije u vodu, pratile su ga i pratile i onda su potonule u vodu. Neka se zmija možda napikla na morskog ježića.

Lara: „Tommy thumb pjesmicu volim i baš mi je zabavna.

Luka: „Naučio sam kako se kažu životinje, boje, brojanje do 20. Najviše volim igrati „Snap“ sa bojama , lov na medvjede jer je zabavno i smiješno.

Iva: „Volim ići na lov na medvjede, Go on a bear hunt. Sviđa mi se jer sve pokazujemo i glasamo se kako hodamo.

Daria: „Volim igre Fruit saldo, Musical chairs, Hot-cold, Farmer on the dell, Spiders and flies…Volim kad je Sv.Patrik, Halloween, tea party. I još nešto, imam dobre tete.


© 2022 Vrtić Šegrt Hlapić. Sva prava pridržana.