Suradnja sa društvenim okruženjem u prosincu


U organizaciji dviju studentskih udruga - Studentske sekcije Hrvatskog liječničkog zbora (SSHLZ) i Europske medicinske studentske asocijacije (EMSA), već više od 20 godina organizira se projekt Bolnica za medvjediće.
 
Usmjeren prvenstveno djeci predškolske dobi, projekt je pokrenut s ciljem otklanjanja straha od bijelih kuta, koji se kod djece često javlja iz straha od nepoznatog te često neugodnih okolnosti u kojima se dijete nalazi kad se razboli i prvi put susreće sa liječnicima i zdravstvenim djelatnicima.Na zabavan i interaktivan način, posebno osmišljenim radionicama nastoji se djecu upoznati s radom liječnika, načinom funkcioniranja liječničke ordinacije te postupcima i liječničkim priborom kojima se liječnik služi prilikom pregleda, kako bi ih se na taj način pripremilo na situaciju u kojoj će i oni sami biti bolesni i trebati pregled liječnika te na taj način umanjiti potencijalni strah koji bi se pritom mogao javiti.

Naše skupine Bubamare, Pahuljice i Zečići postale su na jedan dan bolnica za medvjediće.

             
      


Glazbena škola Pavla Markovca i Dječji vrtić Šegrt Hlapić, područni objekt Iver i ove godine upriličili su već tradicionalnu suradnju.
Gospođa Ina Vagroš,prof. violine, savjetnik i naša odgojiteljica Martina Drmić organizirale su našim vrtićancima glazbeni koncert pod nazivom: "Glazbeni uzori za djecu u prosincu", interaktivnu radionicu upoznavanja s instrumentom te predavanje o povijesti instrumenta.
Višegodišnju suradnju obogačujemo kroz učeničke koncerte te likovne izložbe.
Zajednički nam je cilj razviti kod djece senzibilitet za glazbu,upoznavanje s gudačkim instrumentom- violina,korelacija vrtićko dijete-školsko dijete,dočarati djeci glazbom božićni ugođaj te potaknuti ih na glazbenu izobrazbu.
Uživali smo u svakom tonu  te zahvaljujemo prijateljima na povijerenju i podršci.

          


© 2024 Vrtić Šegrt Hlapić. Sva prava pridržana.